Частина пенсіонерів в Україні може мати право на щомісячну допомогу на додаток до своєї пенсії. Ця допомога у розмірі 800 гривень спеціально призначена для пенсіонерів похилого віку, які проживають одні і не мають працездатних родичів, які могли б їх доглядати.

Цю інформацію розмістили на сайті "today"

Виплату цієї допомоги передбачено Законом України № 646-IX від 2 червня 2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», а також постановою уряду № 261. від 2 квітня 2005 року. Розмір щомісячної допомоги встановлений у розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що нині становить 2093 гривні. Таким чином, сума допомоги становить 837 гривень, і вона може збільшуватись у міру зростання прожиткового мінімуму.

Щоб мати право на цю допомогу, люди повинні бути пенсіонерами старше 80 років, які живуть одні і потребують постійного стороннього догляду. Крім того, вони вже мають отримувати пенсію за старістю. Інші категорії пенсіонерів, наприклад такі, що отримують допомогу з інвалідності, не мають права на цю конкретну допомогу. Також важливо зазначити, що допомога не призначається, якщо пенсіонер чи хтось інший вже отримує компенсаційні виплати чи допомога.

Для оформлення допомоги у розмірі 800 гривень правомочним пенсіонерам необхідно подати заяву до відповідного відділу соцзахисту за місцем реєстрації чи фактичного проживання. До заяви мають бути додані необхідні документи, у тому числі висновки лікарсько-консультаційної комісії, що засвідчують необхідність постійного стороннього догляду, паспорт, ідентифікаційний номер та витяг з Пенсійного фонду про те, що пенсіонеру не виплачується пенсійна допомога з догляду. Для отримання додаткової інформації фізичні особи можуть звертатися до Національної соціальної служби України за телефоном 0442898789.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости