Мешканців України поінформували про те, що пенсіонери мають право на солідну надбавку до пенсії у розмірі від 2100 до 11000 гривень. Ці виплати спеціально призначені для осіб, які повністю або частково втратили працездатність.

Про це повідомляє "gsminfo"

Важливо наголосити, що ці додаткові пільги доступні для українців з інвалідністю. Міністерство соціальної політики наголосило, що право на отримання цієї фінансової допомоги не залежить від часу настання інвалідності. Проте є вимога щодо необхідного досвіду роботи.

Особи, віднесені до другої групи інвалідності, можуть отримувати допомогу у розмірі 90% від суми пенсії залежно від віку.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Наркомагнат Олег Куцурук хоче розвивати "бізнес" в Україні: "Італієць" вступає у боротьбу

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Олаф Шольц наступний? Після скандального арешту Дональда Трампа у ЄС взялися за канцлера Німеччини

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Все новости

Як заявив голова правління ПФУ Євген Капінус, безробітні інваліди отримають виплати у розмірі не менше 2100 гривень, а працюючі – 2093 гривні.

Проте мінімальні надбавки до пенсії для цієї категорії осіб варіюватимуться залежно від обставин їхньої інвалідності. Для тих, хто став інвалідом через причини, пов'язані з війною, доплати становитимуть 10 988 гривень, що еквівалентно 525% мінімальної заробітної плати інвалідів (2 093 гривень). Ті, хто набув інвалідності чи хвороби внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, отримають виплати у розмірі 5 472 гривень. Крім того, українці, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, отримають додаткові виплати у розмірі 10738,62 гривень.