В Україні середній розмір пенсії за перше півріччя 2023 року зріс на 688,85 гривні, тобто майже на 15%. Про це Пенсійний фонд України повідомив на своїй онлайн-платформі.

Станом на 1 липня 2023 року середній розмір пенсії становить 5311,44 гривні. Крім того, фонд наголосив на зменшенні кількості пенсіонерів на 135 585 осіб, довівши загальну кількість пенсіонерів до 10.5 мільйонів осіб за попередні шість місяців. У повідомленні ПФУ зазначено, що інфляція в Україні досягла 4,6% з початку 2023 року.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

Певні прошарки населення України мають право на отримання надбавки до пенсії у розмірі 250 гривень. Це положення особливо поширюється на осіб, які мають звання заслуженого донора крові. Пенсійна допомога, що становить 10% від середнього прожиткового мінімуму по країні, яка нині оцінюється в 2589 гривень, становить 258,90 гривень на одну пожертву. Цією пільгою можуть скористатися пенсіонери, які регулярно здавали кров, документально підтверджували свої внески та заслужили звання Заслуженого донора крові України. Виконуючи вимогу про безоплатну здачу 40 разових гранично допустимих доз крові або 60 разових гранично допустимих доз плазми крові, фізичні особи можуть отримати почесне звання та знак «Заслужений донор крові України».

пенсіонери
пенсіонери

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Все новости

Крім збільшення середнього розміру пенсії, важливо зазначити, що надбавка до пенсії для визначних донорів крові забезпечує додаткову підтримку гідним особам. Це визнання не лише заохочує донорство крові, а й визнає цінний внесок цих донорів у систему охорони здоров'я. Віддаючи шану їхній щедрості, Україна прагне просувати культуру благодійності та забезпечувати благополуччя своїх громадян.