Протягом зимового та весняного сезонів на цибулю спостерігалося значне зростання цін, але, як і очікувалося, до літа ціни почали знижуватися.

Як повідомляє Agronews.ua, Мінфін надав інформацію, що свідчить про зниження цін. У червні середня ціна продажу зеленої цибулі у супермаркетах становила 63,47 грн за кілограм. Проте у липні ціна впала до 59,90 грн/кг.

Крім того, ціни на молоду цибулю також знизилися: з 53,54 грн/кг до 37,67 грн/кг. Варто зазначити, що торгові мережі Ашан та Варус пропонують на молоду цибулю мінімальну ціну 35,90 грн за кілограм.

Цибуля: скрін з відео
Цибуля: скрін з відео

Коливання цін на цибулю підкреслюють сезонний характер сільськогосподарської продукції. З настанням літа велика кількість пропозицій призводить до зниження цін, надаючи споживачам більш доступні варіанти використання цього ароматного овочів у своїх кулінарних творах. Це нагадування про динамічний характер сільськогосподарського ринку та про те, як сезонні коливання можуть вплинути на вартість свіжих продуктів.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Держекоінспекція повідомила про найбільших порушників природоохоронного законодавства: сума позовів понад 1 млн

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Важливо відзначити, що таких цін на популярну продукцію вже давно не бачили. Це говорить про те, що в українців випав гарний шанс, щоб запастися цибулею, оскільки є ймовірність того, що вона може знову подорожчати.