Згідно із законом, українські пенсіонери можуть зіткнутися з потенційним скороченням до 50% їхньої загальної пенсії, але це може статися лише за наявності відповідних судових рішень чи інших офіційних документів.

Дану інформацію розмістили на сайті "novyny.live"

Пенсійний фонд України (ПФУ) має право утримувати кошти пенсіонерів, які мають заборгованість, на підставі рішення виконавчої служби чи приватного виконавця. Це стосується будь-якого непогашеного боргу громадянина, включно з невиплаченими кредитами або штрафами за порушення правил дорожнього руху.

Відповідно до законодавства, відрахування з пенсійних виплат може становити від 20 до 50%. Найбільша частина суми пенсії може бути утримана у випадках, пов'язаних із:

Заборгованість із виплати аліментів
Відшкодування збитків внаслідок розкрадання майна підприємства
Покриття збитків внаслідок каліцтва чи інших порушень здоров'я
Повернення незаконно нарахованої зайво заробітної плати
Проте скорочення пенсійних виплат може статися лише у тому випадку, якщо у громадянина недостатньо коштів на рахунках у банках чи майна для повного покриття боргу.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Для інших видів штрафів максимальне відрахування обмежене 20% від суми пенсії.

Важливо зазначити, що пенсіонери мають інформувати Пенсійний фонд України (ПФУ), якщо вони займаються працевлаштуванням чи відкриттям бізнесу під час отримання пенсійних виплат. Неповідомлення ПФУ протягом 10 днів може призвести до ризику втрати пенсії, а надмірно виплачені кошти потрібно буде повернути до бюджету.

Для повідомлення про такі зміни, пенсіонери можуть подати заяву через особистий кабінет на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Для цього потрібен кваліфікований електронний підпис (KEP).

Якщо повідомлення не надано, частина пенсії може бути вирахована як штраф. ПФУ має право утримувати до 20% суми пенсії.