Деякі фізичні особи-підприємці (ФОП) мають бути готовими, що вже у серпні податкова знову почне їх перевіряти. Після ухвалення законопроекту №8401 змінено плани-графіки перевірок на цей рік.

З 1 серпня заплановано понад 3600 перевірок

На сайті державної податкової служби України опубліковано нові графіки перевірок. Вони відбуватимуться з 1 серпня 2023 року. Наразі вже заплановано понад 3600 перевірок.

Госорганы и банки начал проверки украинцев. Фото: скриншот YouTube
Госорганы и банки начал проверки украинцев. Фото: скриншот YouTube

Якщо аналізувати весь графік, то він поділений на 4 розділи:

  • за Розділом I «Документальні планові перевірки платників податків — юридичних осіб» та Розділом II «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів» податківці хочуть провести 1854 податкові перевірки;
  • за Розділом III «Документальні планові перевірки фізичних осіб» планові перевірки торкнуться 1510 осіб;
  • за Розділом IV «Документальні планові перевірки платників податків — юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти та своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» податківці здійснять 319 планових перевірок.

Але слід нагадати, що депутати Верховної Ради своїм голосуванням також запровадили мораторій на кілька перевірок. Мова про перевірки ФОП 1 та 2 груп (до серпня наступного року), а також тих підприємців, які зареєстровані чи ведуть свій бізнес близько до фронту.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Сіамські близнюки на межі розбрату через "несправедливість": у однієї з'явився хлопець, а в іншої ні

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

Чи будуть ще «сюрпризи» для підприємців

В ефірі телемарафону Сергій Марченко, міністром фінансів України, заявив, що більше жодних сюрпризів для підприємців не буде. Мовляв, зараз до України повертається довоєнна система оподаткування, і на цьому крапка.