Українцям повідомили, що Кабмін змінив призначення виплат на проживання українцям зі статусом ВПО. На сьогоднішній день таку допомогу отримує понад 2.5 мільйони людей.

Дану інформацію розмістили на сайті «rbc»

Повідомляється, що з 1 серпня 2023 року всі люди, які мають статус ВПО та отримують виплату, отримуватимуть її і надалі протягом півроку. Розмір виплат дорівнює самам у 2 тисячі та 3 тисячі гривень.

Важливо зазначити, що виплати не будуть продовжені тим людям, які були за кордоном понад 30 днів без обґрунтувань, які документально підтверджені.

Крім цього, гроші не сплачуватимуть тим людям, які повернулися на колишнє місце проживання або особам, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі або засудженим за колабораціонізм.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Також є інформація про те, що з 1 вересня 2023 року фінансові виплати для ВПО не надаватимуться, якщо у людини є майновий стан, який дозволяє здійснювати значні витрати. Якщо ВПО купує транспортний засіб (з роком випуску менше 5 років, за винятком автомобілів, придбаних волонтерами та наданих для оборони країни), купує квартиру, земельну ділянку або будівлю ціною понад 100 тисяч гривень. ВПО, які мають депозит на банківському рахунку понад 100 тис. грн, купили валюту чи банківські метали на таку саму суму. Причиною також може бути якщо українські переселенці мають житло на території, де не ведуться бойові дії або яка окупована, якщо таке житло має площу понад 13,65 квадратів одного члена сім'ї.

Якщо ж буде ухвалено рішення припинити виплату для ВПО, то людині обов'язково про це повідомляти.