Пенсіонери в Україні потенційно можуть зіткнутися із блокуванням своїх пенсійних карток навіть під час воєнного стану. Однак важливо розуміти, що таке блокування застосовується лише у конкретних випадках та для певних категорій боржників.

Слід зазначити, що блокування пенсійної картки може відбутися за наявності заборгованості перед державними або приватними органами виконавчої влади, які подають до фінансової установи відповідні документи.

Карта може бути арештована навіть за невеликі суми боргу, пов'язані з комунальними послугами, несплаченими штрафами, аліментами та подібними зобов'язаннями.

Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео
Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео

Поки в Україні діє військовий стан, карти для отримання пенсійних виплат не повинні бути заблоковані, винятки передбачені у таких ситуаціях: стягнення аліментів, компенсацію шкоди, заподіяної тілесними ушкодженнями або смертю внаслідок кримінального правопорушення, а також боржниками, які є громадянами України.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

У таких випадках блокування картки може відбутися без попередження. Якщо арешт було накладено помилково, необхідно звернутися до державного чи приватного правоохоронного органу та надати необхідні документи. Сюди входить довідка з банку, що підтверджує, що картку призначено для пенсійних виплат, а також довідку з Пенсійного фонду України, що підтверджує використання рахунку для пенсійних виплат.