Переселенці з Мелітополя та інших регіонів України, які отримують щомісячні виплати від держави як внутрішньо переміщені особи (ВПО), тепер зіткнуться з новою турботою. Вони будуть змушені завітати до Ощадбанку для проходження процедури верифікації особистості.

Цю новину розмістили на сайті "ria-m.tv"

Раніше верифікацію можна було здійснити дистанційно, проте наразі це вже неможливо. Запрошення до банку буде надіслано через SMS-повідомлення. Представники Ощадбанку пояснили журналістам, що така вимога пов'язана зі скасуванням карантину, запровадженого в Україні через епідемію повеней. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №637, ідентифікація має бути виконана особисто у банку.

"Ощадбанк". Фото: скриншот YouTube-видео
"Ощадбанк". Фото: скриншот YouTube-видео

Переселенцям необхідно звернутися до найближчого відділення банку у зазначений у СМС-повідомленні термін, надавши паспорт та банківську картку. Успішне проходження верифікації вважатиметься, якщо клієнт перевірить баланс або зніме готівку через термінали та каси банку. Якщо фізична присутність переселенця для верифікації не буде зафіксована у зазначений термін, його рахунок буде заблоковано. Дистанційну верифікацію не передбачено постановою Кабінету Міністрів, повідомили в Ощадбанку.

Популярні статті зараз

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Володимир Манукян: як кримінальний авторитет часів Януковича побудував бізнес на спекуляції та вимаганні

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Поки невідомо, чи така ж процедура діятиме і для ВПО, які отримують допомогу в інших банках.