Минулого місяця уряд ухвалив постанову, яка в рамках експериментального проекту спрощує процедуру отримання житлової субсидії та скорочує час ухвалення рішення про її надання. Цю новину розкрили експерти "Юридичного порадника для ВПО".

Зокрема, запроваджено спрощену заяву на отримання житлової субсидії. Тепер його можна подати за встановленою формою без застосування додаткових документів. Заяву можна подати через різні платформи, включаючи веб-портал ПФУ, мобільний додаток ПФУ, Портал "Дія", ЦНАП та виконавчі органи місцевих рад.

Субсидия в Украине
Субсидия в Украине

Після подання заяви ПФУ проводить перевірку наданої інформації через систему автоматизованого обміну даними з державних реєстрів та баз даних. Наприклад, дані про заявника перевіряються через Державну міграційну службу, а сімейний стан - через Мін'юст та інші органи.

Пенсійний фонд перевіряє домогосподарства на відповідність вимогам для призначення житлової субсидії та протягом 10 робочих днів формує повну заяву та декларацію. Після цього ПФУ приймає рішення про призначення та розмір субсидії або про відмову. Заявник повідомляється про рішення згідно з зазначеним ним способом у заяві.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Субсидии на коммуналку. Фото: скриншот YouTube
Субсидии на коммуналку. Фото: скриншот YouTube

У разі відмови у призначенні субсидії заявник має 14 днів на спростування або доповнення відомостей з офіційних джерел. Після перевірки наданих документів ПФУ може змінити своє рішення на позитивне. Важливо, що спростування чи доповнення можливе лише один раз.