У липні в Україні стартує програма грошової допомоги, яку надає Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Громадяни, які відповідають певним категоріям, можуть претендувати на отримання виплат у розмірі 6 600 гривень на особу, які виплачуватимуться протягом трьох місяців у розмірі 2 200 гривень щомісяця. Проте слід зазначити, що не всі українці можуть претендувати на цю грошову допомогу.

Про це повідомляється на порталі «gsminfo»

Згідно з встановленими правилами, виплати у розмірі 6 600 гривень можуть отримати певні категорії населення, включаючи переселенців та тих, хто постраждав від воєнних дій. Для того, щоб мати право на отримання допомоги, необхідно відповідати таким умовам:

  • Внутрішньо переміщені особи, які змушені залишити своє місце проживання після 24 лютого 2022 року.
  • Українці, які не залишали своїх будинків, але постраждали від військових дій у певних регіонах. На даний момент це стосується мешканців Дніпропетровської, Полтавської, Одеської, Запорізької, Кіровоградської, Черкаської, Харківської, Чернігівської, Сумської, Миколаївської та Херсонської областей.
  • Люди, які змушені залишити свої будинки через військові дії, але вже повернулися на постійне місце проживання (у тому числі з-за кордону).

Деньги Фото: YouTube
Деньги Фото: YouTube

Також є інші умови. Сім'я повинна відповідати хоча б одному з наступних критеріїв:

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости
  • Сім'я складається тільки з одного з дітьми молодше 18 років або літніми людьми віком 55 років і старше.
  • Глава сім'ї є самотньою людиною похилого віку у віці 55 років і старше з одним або кількома дітьми молодше 18 років.
  • У сім'ї присутні люди з інвалідністю чи тяжкими захворюваннями.
  • Прийомні сім'ї, які займаються дітьми (необхідно надати документальне підтвердження).

Дохід на одного члена сім'ї не повинен перевищувати 5400 гривень, а також необхідно врахувати, що ті, хто вже отримував виплати від ООН чи інших організацій, не мають права на цю допомогу.

Для того, щоб подати заявку на отримання грошової допомоги, необхідно звернутися до пунктів благодійного фонду "Право на захист" або зателефонувати за номером: 0 800 307 711. Також потрібно надати такі документи: паспорт або інший документ, що засвідчує особу, ІПН, довідку ВПО, банківську картку головного заявника (для переказу коштів), свідоцтво про народження дітей, медичну довідку, яка б підтверджувала інвалідність або наявність інших хронічних захворювань.

Заявки будуть розглядатися протягом місяця, а повідомлення про результат буде надіслано у вигляді смс-повідомлення. Якщо відповідь не надійде протягом двох місяців, можна повторно звернутися для повторної реєстрації.