Українські споживачі газу отримали поради про те, як уникнути переплат та домогтися правильних сум у своїх платіжках. Важливою умовою є своєчасне передавання показань лічильника, повідомляє інформаційний портал "ГазПравда".

Однією з найпоширеніших проблем, із якими стикаються споживачі газу, є завищення сум у платіжках. Мешканці України часто скаржаться на те, що в їхніх рахунках враховуються зайві кубометри газу, які вони насправді не споживали. Однак, щоб довести, що споживання було не на такому високому рівні, як зазначено у платіжках, можна використовувати дані лічильника газу.

Основна причина некоректних нарахувань у платіжках полягає в тому, що люди часто передають свідчення пізно, неправильно або взагалі не передають їх. Щоб сплатити лише фактично спожиті кубометри газу, важливо своєчасно передавати показання лічильників газу з 1 по 5 число кожного місяця.

Нафтогаз. Фото: скриншот YouTube-видео
Нафтогаз. Фото: скриншот YouTube-видео

Це дозволить газорозподільним компаніям, таким як міськгаз чи облгаз, правильно розрахувати обсяг споживання газу для кожного клієнта та завантажити ці дані у платформу, звідки інформацію отримують Нафтогаз та інші постачальники газу для формування платіжок.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Часто виникає ситуація, коли споживачі переплутують газопостачальні компанії з газорозподільними та дані передаються неправильно. Важливо пам'ятати, що показання лічильника газу слід надсилати саме до газорозподільної компанії – міськгазу чи облгазу.

Платежки за газ. Фото: скриншот Youtube-видео
Платежки за газ. Фото: скриншот Youtube-видео

Якщо показання не передані до 5 числа місяця, то облгаз чи міськгаз формують спожитий обсяг з урахуванням планового місячного споживання. Тому підсумкова сума у ​​платіжці, розрахована Нафтогазом, може суттєво перевищувати фактичний обсяг споживання, що призводить до некоректних нарахувань.

Тому дуже важливо своєчасно надавати дані про споживання газу до облгазів чи міськгазів. Це можна зробити як онлайн, так і офлайн, дотримуючись простих інструкцій наданих компаніями.