Незважаючи на військові дії та складнощі економічного характеру, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. Однак багато осіб, які досягли пенсійного віку, не знають про правила звернення та момент, коли слід подати заяву для призначення пенсії.

Пенсійний фонд України пояснив, що особа має право звернутися за призначенням пенсії протягом трьох місяців після досягнення пенсійного віку, повідомляє джерело "На пенсії". Якщо не всі документи надані, і без них неможливо призначити пенсію, заявнику повідомляють про це.

При усуненні недоліків у наданих документах протягом трьох місяців пенсію буде призначено відразу наступного дня після досягнення пенсійного віку.

пенсіонери
пенсіонери

Важливо зазначити, що відповідно до Закону України № 2981-ІХ "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", що набрав чинності 15 квітня 2023 року, для осіб, які проживають або проживали на території, на якій ведуться або велися бойові дії, а також на тимчасово окупованих територіях, які звернулися за призначенням пенсії під час військового стану та протягом трьох місяців після його закінчення, пенсія призначатиметься з наступного дня після досягнення пенсійного віку.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Все новости

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.

При цьому необхідно, щоб термін звернення за призначенням пенсії не закінчився на 24 лютого 2022 року. Крім того, для осіб, які проживають на зазначених територіях та яким було призначено пенсію з моменту звернення в період з 24 лютого 2022 року по 15 квітня 2023 року, можливе обчислення пенсії з дати досягнення пенсійного віку. Але ця норма не поширюється на осіб, термін звернення яких закінчився на 24 лютого 2022 року.