Українські громадяни, які отримують субсидії, зможуть розраховувати на велику фінансову підтримку через зростання тарифів на комунальні послуги. Планується збільшення розмірів субсидій з липня, оскільки з червня тарифи на електроенергію зросли, що спричинить збільшення витрат на електрику.

Раніше тарифи на електроенергію були ступінчастими: для домогосподарств із споживанням до 250 кВт-год тариф становив 1,44 грн/кВт-год, а для більш високого споживання - 1,68 грн/кВт-год, пояснив член НКРЕКУ Руслан Кайдаш.

Збільшення розмірів субсидій буде пропорційно до процентного зростання платежів за електрику. Окрім того, очікується зростання тарифів на водопостачання. Хоча остаточного рішення щодо збільшення субсидій ще не ухвалено, українські громадяни готуються до збільшення своїх комунальних платежів.

Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео
Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео

Прогнозується, що в середньому тарифи на водопостачання зростуть на третину, що призведе до збільшення комунальних платежів із серпня. Тому отримувачі субсидій із серпня також отримають збільшені суми допомоги.

Популярні статті зараз

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Руслан Кайдаш зазначив, що у зв'язку із тарифами на водопостачання, що змінюються, водоканали повинні зв'язатися з Пенсійним фондом України, який координує надання пільг і субсидій, щоб оновити інформацію про тарифи на водопостачання та оперативно коригувати розміри субсидій.

Повідомляється, що найбільш уразливі верстви населення не постраждають від зростання тарифів на комунальні послуги. Літні розміри субсидій варіюються від 170 до 300 гривень на місяць на сім'ю, і держава прагне забезпечити підтримку нужденним громадянам.