В Україні з'явилася пропозиція щодо розширення переліку підстав для припинення виплати пенсії. Одне з нововведень, яке хочуть зробити, пов'язане з фізичною ідентифікацією пенсіонерів.

Ця пропозиція міститься у законопроекті №9453, який було зареєстровано Кабінетом Міністрів у Верховній Раді 3 липня. В основному цей законопроект відноситься до нарахування пенсій для тих, хто працював за кордоном, у зв'язку з розірванням Україною угод про пенсійне забезпечення з державами СНД.

Проте, окрім цього, у тексті документа містяться й інші пропозиції щодо зміни правил виплати пенсій. Зміни стосуються розширення переліку підстав для припинення виплати пенсії. Нові правила діятимуть у таких випадках:

  • Тимчасове проживання за кордоном за заявою пенсіонера щодо припинення виплати пенсії.
  • Оголошення особи безвісно відсутньою або визнання її померлою відповідно до встановленого законом порядку.
  • Присвоєння пенсіонеру статусу особи, яка зникла безвісти за особливих обставин відповідно до Закону України "Про правовий статус осіб, які зникли безвісти за особливих обставин".
  • Не отримання пенсії протягом 6 місяців поспіль із організацій, які здійснюють виплату та доставку пенсій, або відсутність видаткових операцій у банках протягом 6 місяців поспіль на рахунках, на які провадиться виплата пенсій.
  • Відсутність фізичної ідентифікації пенсіонерів у випадках, передбачених законодавством.

Крім того, пропонується відновити умови ідентифікації внутрішньопереміщених осіб на загальних підставах. Нагадаємо, що фізична ідентифікація може здійснюватися віддалено.

Існують два способи фізичної ідентифікації. Перший спосіб – це використання електронного підпису в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Другий спосіб – ідентифікація місця проживання через консульську посадову особу.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Такі зміни викликають інтерес та хвилюють громадян, оскільки вони можуть вплинути на умови отримання та припинення виплати пенсії.