В Україні певна група пенсіонерів має змогу отримати додаткову виплату у розмірі 250 гривень до своєї пенсії. Це правило поширюється на тих громадян, які мають звання Почесного донора.

Як повідомляє видання "На пенсії", надбавка до пенсії складає 10% від середнього прожиткового мінімуму в країні, який зараз дорівнює 2589 гривень. Таким чином, за донорство пенсіонери можуть одержати 258,90 гривень. Щоб отримати цю додаткову виплату, необхідно мати документальне підтвердження регулярного здавання крові та отримання звання Почесного донора України.

Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео

Видання також зазначає, що статусу Почесного донора України можуть отримати громадяни, які безоплатно склали 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми. Категорія цих пенсіонерів також має змогу отримати знак "Почесний донор України". Для отримання зазначеного статусу та виплати додаткових коштів слід звернутись до Пенсійного фонду з відповідним документом.

Деньги. Фото: Акценты
Деньги. Фото: Акценты

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Нагадаємо, що пенсіонери, які переїжджають до гірських регіонів для проживання, мають право на 20% надбавку до своєї пенсії. Такі виплати передбачені законом "Про статус гірничих населених пунктів України". Для отримання додаткової виплати необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів. Потім слід звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою.