Мешканцям України повідомили, що громадяни пенсійного віку можуть отримувати солідні надбавки до пенсії від 2100 до 11000 гривень. Наприклад, на ці виплати можуть розраховувати особи, які повністю або частково втратили працездатність.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «gsminfo»

Насамперед слід сказати, що на дані доплати можуть розраховувати українці з інвалідністю. У Мінсоцполітики акцентували увагу на тому, що виплати грошей не залежать від того, коли особа отримала інвалідність. Проте певна вимога є – необхідний трудовий стаж.

Людина, яка має другу групу інвалідності, може отримувати виплати розміром 90% за віком.

Пенсия в Украине
Пенсия в Украине

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Все новости

Голова правління ПФУ Євген Капінус сказав, що для таких українців існують виплати, які не можуть бути меншими за 2100 гривень – для непрацюючих та 2093 гривні – для осіб, які мають роботу.

Однак суми мінімальних доплат до пенсій для цієї категорії відрізнятимуться, оскільки багато залежить від того, як українець отримав інвалідність. Люди, які здобули інвалідність через війну, отримуватимуть доплати розміром 10 988 гривень, що дорівнює 525% від мінімалки для непрацездатних (2093 гривні). Якщо людина отримала інвалідність чи хворобу через катастрофу на ЧАЕС, то виплата дорівнюватиме 5 472 гривням. Також ті українці, які брали участь у ліквідації катастрофи на ЧАЕС, отримуватимуть 10 738,62 гривні.