Українцям повідомили, що на ринку праці у нашій країні піднялася конкуренція за співробітників серед роботодавців. Це говорить про те, що в Україні можуть почати піднімати заробітну плату. Проте ситуація не така райдужна, як може здатися.

Про це повідомляється на порталі новин «focus»

Повідомляється, що в Україні можна спостерігати зростання середньої заробітної плати. За останній рік середня зарплата нібито стала вищою на 10% і у травні 2023 року вона досягла розміру 16500 гривень. Фахівці кажуть, що у Києві середня зарплата становить від 18 тисяч гривень.

«У Києві пропозицій більше, тому й зарплата вища. Тим часом, у прифронтових регіонах — з Харкова та Миколаїв — вона навіть вдвічі нижча, у західних та центральних — приблизно 80-90. % від київської», - каже директор компанії GRC Наталія Слинько.

Работа в офисе. Фото: скриншот Youtube-видео
Работа в офисе. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Держекоінспекція повідомила про найбільших порушників природоохоронного законодавства: сума позовів понад 1 млн

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Все новости

Популярний портал Work.ua заявив, що ті люди, які отримували високі заробітні плати, продовжують відчувати стабільність. Наприклад, серед лідерів за сумою зарплат залишаються такі категорії: нерухомість, топ-менеджмент, керівництво вищої ланки. 30 тисяч гривень зарплати пропонують у категорії «Транспорт, автобізнес». У категорії «Продажі» у середньому пропонують по 20 тисяч заробітної плати.

Якщо говорити про найвищу зарплату в Україні, то суми тут явно космічні. PHP розробник рівня Senior отримує 160 тисяч гривень на місяць, керівник у логістиці – 150 тисяч грн, керівники з нерухомості та з логістики – по 100 тис. грн також як і керівник відділу оренди.

Відомий український економіст Олег Пензін попереджає, що зростання зарплат в Україні не варто очікувати. Проте певні спеціалісти можуть отримати підвищення, але не значне – до 10%.

Зарплата. Фото: скриншот Youtube-видео
Зарплата. Фото: скриншот Youtube-видео

Також фахівець Українського інституту майбутнього Данило Монін вирішив прокоментувати ситуацію на ринку праці та сказав: «Зазвичай після таких криз, спричинених війною, власники бізнесу "відбивають" завдані збитки, і лише потім підвищують зарплати. Ситуація досі дуже погана. Тому сумніваюся, що бізнес має ресурси, щоб збільшувати зарплати».

Крім цього, в мережі розмістили інформацію про те, що було розкрито дані уряду. Завдяки цьому стало відомо, що прем'єр-міністр Денис Шмігаль нібито отримав зарплату розміром 67 439 гривень.