Українцям повідомили, що деяка категорія пенсіонерів уже почала отримувати підвищені пенсії. Так, українці пенсійного віку, які продовжують працювати, отримали збільшення до виплат.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «today», посилаючись на дані Пенсійного фонду України.

Як повідомляється, пенсіонери, що працюють, не отримали індексації в березні 2023 року. Однак їм зробили перерахунки соціальних виплат, і тепер ця категорія пенсіонерів отримуватиме більше. Перерахування пенсій відбулося ще у квітні, проте підвищені виплати українці отримають лише у червні одразу за три місяці.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Пенсійний фонд заявив, що у квітні перерахунок пенсій було зроблено майже для 655 тисяч пенсіонерів. Така невелика кількість людей отримають доплати через те, що перерахунки торкнулися лише пенсіонерів, які отримали від 24 місяців додаткового стажу.

Популярні статті зараз

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

"Розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення - 221,74 грн . Виплата перерахованих з 1 квітня пенсій здійснюється у червні у встановлені пенсіонерам дати виплати з доплатою за квітень та травень", - кажуть у ПФУ.

Пенсионеры.  Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо зазначити, що більшість пенсіонерів отримуватиме доплати лише за збільшений трудовий стаж. Ця процедура робиться через те, що в них залишився колишній дохід або став меншим. Таким українцям підвищили виплати на 179,47 грн у середньому.