Українців попереджають, що на території нашої держави з 1 липня очікується чергове зростання цін. Це пов'язано з тим, що набудуть чинності нові закони, які передбачають повернення ставки ПДВ та акцизів на пальне на довоєнний рівень.

Цю інформацію розмістив на порталі "novyny.live", посилаючись на дані від власника мережі АЗС Prime Дмитра Леушкіна .

Він каже, що підвищення ПДВ до 20% у липні 2023 року та повернення акцизу довоєнного рівня спровокує зростання цін на паливо. За словами фахівця, паливо буде дорожчим на 7-10 гривень уже з наступного місяця.

"Нас чекає зростання цін від 7 до 10 грн. залежно від котирувань на той момент. Зробимо поправку на маркетинг", - попереджає Дмитро Леушкін.

Топливо подорожает. Фото: скриншот youtube-видео
Топливо подорожает. Фото: скриншот youtube-видео

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Все новости

Важливо відзначити, що зростання цін на саме паливо не говорить про те, що ціни на АЗС зростуть так само. Це пов'язано з тим, що існують різноманітні бонуси, які покриватимуть цей стрибок цін. Однак на самих АЗС паливо буде дорожчим у середньому на 3-5 гривень.

Окрім цього, експерт каже, що зміни розпочнуться вже буквально за кілька тижнів. Спочатку підвищаться оптові ціни на пальне, а потім уже й роздрібні.

Така сама ситуація спостерігатиметься і на кордонах, оскільки продавці захочуть у цей час ввезти якомога більше палива з Європи.

Також потрібно бути готовими до того, що через зростання цін на пальне подорожчає практично все. Насамперед це торкнеться перевезень.