Як відомо, в Україні є чимало людей, які орендують житло. Так от, для таких людей є приємна новина, оскільки вони можуть отримувати субсидії на оплату комуналки у таких випадках.

Про це розповіли у ПФУ .

Через жахливу війну в Україні, яку розв'язала Росія, у нас у країні з'явилося багато переселенців. Так ось такі українці найчастіше живуть у орендованих квартирах.

У Пенсійному фонді вирішили розповісти, як людям, які орендують житло, отримати субсидію на комунальні послуги. Цією порадою поділилися фахівці після того, як українці запитали про це у соціальній мережі на офіційній сторінці ПФУ.

Платежи за коммуналку. Фото: скриншот YouTube.
Платежи за коммуналку. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Володимир Манукян: як кримінальний авторитет часів Януковича побудував бізнес на спекуляції та вимаганні

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

"Переїхали до Києва із Запорізької області, винаймаємо житло. Чи обов'язково нам укладати договір оренди, якщо розраховуємо отримувати житлову субсидію?", - запитали українські переселенці.

У ПФУ не змусили довго чекати з відповіддю та заявили, що якщо українці живуть у будинку чи квартирі, але у них немає реєстрації у ньому, то допомога у вигляді субсидії на комуналку може бути призначена з договору оренди житлового приміщення. Також, якщо українці зі статусом ВПО орендують житло, то для них є спеціальні умови.

Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео
Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео

"У разі якщо ваша сім'я відноситься до внутрішньо переміщених осіб (цей статус має підтверджуватись відповідними довідками), то житлова субсидія може призначатися без укладання договору найму (оренди) житлового приміщення, в якому проживає сім'я", - пояснили у Пенсійному фонді.