Як відомо, в Україні підвищили тарифи на електроенергію практично вдвічі. Вже у липні мешканці нашої країни отримають нові платежі за новими тарифами на світло. Як говорила влада, середньостатистична українська родина платитиме за світло приблизно на 200-300 гривень більше. Однак є можливість заощадити на нових цінах – двозонний та тризонний тарифи.

Дану інформацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Важливо повідомити, що під час переходу на двозонний чи тризонний тариф потрібно ставити спеціальні лічильники, а це коштує грошей.

Якщо говорити про двозонний лічильник, то він працює за таким принципом: «день-ніч». Це говорити про те, що вдень електроенергія буде дорожчою, а в нічний навпаки – дешевшою. Що стосується тризонного тарифу, то завдяки йому можна платити за світло менше в не пікові години, проте за пікового часу доведеться платити більше.

Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео
Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Ціни на двозонний тариф будуть такими: з 7:00 до 23:00 години – 2,64 грн/кВт*год, а з 23:00 до 7:00 години – 1,32 грн/кВт*год.

Тризонний тариф пропонує такі ціни: з 7:00 до 8:00 години – 2,64 грн/кВт*год, з 8:00 до 11:00 – 3,96 грн/кВт*год, з 11:00 до 20: 00 – 2,64 грн/кВт*год, а з 23:00 до 7:00 години – 12,06 грн/кВт*год – 40% від повного тарифу.

Для того щоб перейти на один із даних тарифів потрібно придбати спеціальний лічильник. Це можна зробити самостійно чи через свого оператора. Ціни на лічильники залежать від моделей, які віруються від 3 до 4 тисяч гривень.