Українцям, які набули статусу ВПО, доведеться сплачувати податки до 1 серпня 2023 року включно. Про це заявила член комітету ВРУ з фінансів, податкової та прикордонної політики Ніна Южаніна.

Повідомляється, що українці, яким довелося тікати від війни та жити за кордоном, будуть змушені платити великий податок. Так, їх зобов’язали декларувати свої доходи.

Також фахівець говорить про те, що українці, які проживають за кордоном, зобов'язані задекларувати свої доходи: чи то фінансова, чи благодійна допомога чи зарплата.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Так, йдеться про те, що якщо українські біженці отримали тимчасовий захист за кордоном та отримували чи отримують допомогу від державних фондів, закордонних компаній чи навіть виплати від благодійних організацій, то вони мають усе це задекларувати.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

Все новости

Важливо, що якщо українці працювали за кордоном і отримували ще якусь допомогу, крім тієї, про яку йшлося вище, то це вважається іноземним доходом, з якого потрібно сплатити податок у розмірі 18% та ще плюс 1.5% на військові збори.

українські біженці
українські біженці

Окрім цього, повідомляється, що ці податки потрібно сплатити до 1 серпня 2023 року. Якщо декларацію буде подано не вчасно, то доведеться заплатити штраф розміром 340 гривень.

Також ще можливе адміністративне покарання розміром від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходу українців.