Українським біженцям повідомили про те, що тепер далеко не всі зможуть отримувати допомогу з безробіття у Польщі. Так, тепер виплати можуть бути тільки для тих людей, які мають певний стаж і для тих, хто робив внески до Фонду праці.

Цю інформацію надали на порталі «today»

Повідомляється, що згідно із законом Польщі, люди, які офіційно працювали та на постійній основі та сплачували соцстрахування та внески до Фонду праці не менше ніж 1 рік, можуть розраховувати на допомогу по безробіттю через ZUS у тому випадку, якщо вони втратили роботу.

Однак, якщо говорити про українців, які не працюю на території Польщі, то вони не відповідають правилам ZUS. Це говорить про те, що вони не можуть отримувати таких виплат від Польщі у разі безробіття. Але польська держава може виплачувати іншу соцдопомогу українцям у разі втрати роботи.

Деньги. Фото: Акценты
Деньги. Фото: Акценты

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Безробітним українцям у такому разі необхідно звертатися до спеціальних соціальних та міграційних служб.

Важливо повідомити, що допомогу з безробіття в Польщі можна отримувати лише протягом перших трьох місяців. Сума виплат складає 1043,30 злотих брутто. Однак через три місяці буде можливість отримувати фінансову допомогу розміром 819,30 злотих брутто.

До того ж, українці в Польщі можуть звертатися за допомогою до служби зайнятості, щоб знайти роботу навіть не знаючи польської мови.