Українцям повідомили про те, що у травні 2023 року було зростання споживчих цін на 15% – якщо брати в порівнянні 2022 рік. Однак, незважаючи на таку статистику, зростання цін у квітні було більшим – практично 18%. Саме ці дані надані після інформації від Державної служби.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «agronews»

Якщо брати статистику від Державної служби, то можна сміливо сказати, що продукти та безалкогольні напої в Україні зросли у ціні на 19.7% у травні – порівняно з аналогічним місяцем минулого року.

Найбільше зростання цін торкнулося яєць, оскільки вони стали на 125% дорожчими, ніж роком раніше. Овочі стали на 30% дорожчими, м'ясо - на 24%, морепродукти та риба зросли в ціні на 22,3%.

Овощи и зелень.  Фото: скриншот YouTube-видео
Овощи и зелень. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

Крім цього, цукор став дорожчим на 21%, так само як і фрукти. За даними відомства кисломолочний сир та звичайний сир продаються на 14.5% дорожче, молоко – на 12%, хлібобулочні вироби – на 8% та макарони зросли в ціні більш ніж на 7%.

Хлеб. Фото: скриншот YouTube-видео.
Хлеб. Фото: скриншот YouTube-видео.

Однак у ціні впав необхідний у кожному будинку продукт – олія. Так, незважаючи на те, що всі продукти дорожчають, соняшникова олія стала доступнішою на 0.5%.

Подсолнечное масло
Подсолнечное масло

Також надійшла інформація про те, що за останній рік подешевшало і паливо, воно стало на 1.4% дешевшим. Проте, транспортні послуги в Україні зросли в ціні на 14%.