Повідомляється, що українські пенсіонери мають право отримати пенсійні виплати одразу за півроку. Однак це можуть зробити лише пенсіонери України, які планують виїжджати за кордон.

Про це повідомляється на сайті «informator»

Якщо пенсіонер має намір виїжджати за кордон, то йому слід написати заяву про зняття з обліку. Це дасть можливість отримати 6 пенсій одразу до їхнього від'їзду.

"У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання", - повідомляється в ПФУ.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Варто зазначити, що якщо український пенсіонер пробуде за кордоном понад 6 місяців, то українську пенсію він більше не отримуватиме. Пенсійні виплати залишаться лише в тому випадку, якщо пенсіонер проживає у тій країні, яка має спеціальний договір з Україною.

Повідомляється, що український пенсіонер продовжуватиме отримувати виплати українських пенсій, якщо він на постійній основі проживає у таких країнах: Польща, Португалія, Чехія, Словаччина, Литва, Латвія, Іспанія, Естонія, Болгарія.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

«У разі переїзду пенсіонера на постійне проживання до цих країн виплата пенсії продовжується українською стороною», - повідомляється в Мінсоцполітики.