В Україні вже почали проводити перевірки пенсіонерів та тих людей, які отримують соціальну допомогу від держави. Це говорить про те, що деякі українці будуть позбавлені пенсій та допомоги.

Про це повідомляється на порталі "NV", посилаючись на інформацію ПФУ.

Важливо повідомити, що є спеціальний наказ щодо затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання, за яким і здійснюються перевірки українців.

Справа в тому, що в Україні вже робиться верифікація особистих даних пенсіонерів: ПІБ, дата народження, ІПН, номер паспорта та його серія, ІД-картки тощо.

Перевірятимуться дані всіх українців, яких адмініструє Пенсійний фонд та інформацію Державних податкової та міграційної служб України, а також дані з державного реєстру актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції України.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

пенсіонери
пенсіонери

Весь цей процес говорить про те, що у українців пенсійного віку можуть забрати виплати. Однак пенсій можуть позбавити лише у певних випадках.

Виплати пенсій припиняються, якщо соцдопомога була призначена за документами, які мають недостовірну інформацію. Якщо українець на постійній основі проживає за кордоном, його позбавлять пенсій, але, якщо є спеціальний міжнародний договір з Україною, то пенсію не заберуть. Також у разі смерті пенсія не нараховуватиметься.

Важливо повідомити, що застраховані особи повинні повідомити ПФУ про зміну даних в особистій обліковій картці в системі персоніфікованого обліку та про нові внесення до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соцстрахування. Ще необхідно повідомити про виїзд за кордон та про обставини, що викликають зміну статусу.