Є інформація про те, що в Україні за 2023 рік буде зроблено третій перерахунок пенсійних виплат. Так, зараз буде говоритися про індексацію пенсій, яка становитиме 19.7% - стільки ж, скільки було і в березні. Однак на цей раз ця процедура буде робитися для іншої категорії.

Про це повідомляється на порталі "tsn", посилаючись на заяву голови правління Пенсійного фонду України Євгена Капінуса.

Насамперед слід повідомити, що ця індексація буде зроблена для такої категорії: держслужбовці, працівники органів місцевого самоврядування, народні депутати та науковці.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Крім цього, Євген Капінус сказав, що у зв'язку із законами України індексація пенсійних виплат для категорії, про яку йшлося вище, розпочнеться від 1 липня 2023 року.

Популярні статті зараз

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Також варто нагадати і про те, що у березні було проведено індексацію пенсій для більшої частини українських пенсіонерів. Тоді було збільшено пенсії на 19,7%, а максимальна надбавка до виплат становила 1500 гривень. Однак, у зв'язку з тим, що індексація та перерахунки робляться індивідуально, чимала частина пенсіонерів отримала надбавки лише у 100 гривень.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео.
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео.

Як кажуть у ПФУ, у березні 2023 року індексація пенсій торкнулася 10.5 мільйонів українців пенсійного віку.

Якщо говорити про індексацію у липні, то її буде зроблено лише для тих людей, які вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними законами. Сума максимальної доплати становитиме 1000 гривень, а мінімальної – 100 грн.