Як відомо, на території України було спрощено призначення пенсійних виплат всім пенсіонерам, крім військовослужбовців. Також є один маленький нюанс – раніше нараховані виплати більше не підлягатимуть перерахунку.

Про це повідомляється на сайті «focus»

Є відомості про те, що держави щороку виділяє кошти на виплати пенсіонерам, наприклад, 2023 року профінансовано 442,3 мільярда на соціальні виплати у вигляді пенсій та соцзахисту.

Якщо говорить про максимальну пенсію в нашій країні, то найбільшими виплатами вважаються ті, що перевищують 10 тисяч гривень. На превеликий жаль, в Україні такі суми одержує менша частина.

Пенсіонер: скрін із соцмережі
Пенсіонер: скрін із соцмережі

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Трохи більше 7% українських пенсіонерів одержують понад 10 тисяч щомісяця. Середній розмір таких пенсій становить 14 676 гривень, а максимальний – 20 930 грн.

Міністр соціальної політики Микола Шамбір заявив, що призначення всіх спеціальних пенсій було спрощено, окрім військових. Також нараховані соціальні виплати не підлягають перерахунку.

Статистика Мінсоцполітики
Статистика Мінсоцполітики

На даний момент у нашій державі існують такі спецпенсії: для колишніх військових та силовиків, "чорнобильців, колишніх прокурорів та держслужбовців, а також для колишніх суддів.

Є дані, які кажуть, що у 2023 році спецпенсії розміром 96196 гривень отримує 3594 колишні судді.

Також є таблиця, яка може показати, скільки в середньому одержують українські пенсіонери у різних областях.

Розміри пенсій в Україні
Розміри пенсій в Україні