Українців попередили, що в Україні можуть заблокувати надходження соціальних виплат. Так, є випадки, коли пенсіонерів можуть позбавити пенсійних виплат. Однак, якщо це і станеться, то можна зробити так, що нарахування пенсій відновиться.

Про це повідомляється на порталі apostrophe, посилаючись на заяву заступника голови Мінсоцполітики Дар'ї Марчак.

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, що заблокувати чи «заморозити» пенсійні виплати можуть у тому випадку, якщо пенсіонер не отримував своєї виплати протягом півроку, тобто 6 місяців. Це говорить про те, що якщо українець отримує соціальну виплату на картку банку, то потрібно зробити хоча б одну операцію за 6 місяців. Якщо цього не станеться, то пенсія більше не надходитиме. Бажано просто поповнити мобільний телефон або розрахуватися в магазині карткою, щоб уникнути цього.

Пенсия
Пенсия

Однак якщо пенсійні виплати перестали надходити, то є можливість відновити отримання коштів та повернути «заморожені» гроші. Для цього необхідно звернутися до ПФУ та підтвердити особу. Після цього буде зроблено перевірку даних, і Пенсійний фонд остаточно ухвалить рішення протягом 10 днів після звернення про відновлення.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Читайте також:

Індексацію пенсій продублюють? Пенсіонери отримають додаткову тисячу

Українських переселенців ощасливили: готуйте гаманці