Мешканцям України повідомили, що вже розпочався перший етап виплат за програмою єВідновлення. Цією інформацією поділився прем’єр-міністр України Денис Шмігаль.

Повідомляється, що цю грошову допомогу насамперед отримують люди, які проживають на території Донбасу та Київської області.

Як каже прем'єр-міністр України, за цією програмою за допомогою звернулося понад 17 тисяч українців. Так, зараз йдеться про гроші від держави, які виділяються на відновлення житла через російську агресію. Відомо, що зараз український уряд виділив на цю програму 4.4 мільярди гривень.

Денис Шмыгаль. Фото: скриншот Youtube-видео
Денис Шмыгаль. Фото: скриншот Youtube-видео

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України поділилося інформацією про те, що 8 осіб, які подали заяви на відновлення свого житла, отримають кошти загальною сумою приблизно 850 тисяч гривень. Наразі йдеться про людей з Ірпінської громади Київської області та Селидівської громади Донбасу.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Важливо зазначити, що виплати почнуть надходити лише після того, як у певних громадах з’являться спеціальні комісії. Наразі в Україні таких комісій уже 444.

Деньги. Фото: скриншот YouTube.
Деньги. Фото: скриншот YouTube.

«Гроші є, і зараз багато залежить від місцевого самоврядування, від швидкості створення комісій, прийому заявок та оцінки збитків. Товариства, підключені до реєстру пошкодженого та зруйнованого житла, вже найближчим часом отримають кошти. Уряд затвердив формулу обчислення суми компенсації…», - сказав член Комітету фінансів Олексій Леонов.

Гроші з цієї програми можна витратити на будівельні матеріали для відновлення будинку або для будівництва нового.