Як попередили українців, що деяким із них доведеться повернути державі частину виплаченої ним субсидії.

Зазначається, що громадянам, які не можуть самостійно сплатити повну вартість комунальних послуг, сплачується субсидія. При цьому деяких українців можуть змусити повернути частину одержаних грошей.

Субсидія - це безповоротна допомога на оплату комунальних послуг, яку держава надає незахищеним верствам населення. Її призначають у разі, якщо сумарний розмір і щодо оплати комуналку перевищує 15% сумарного місячного доходу членів сім'ї. Це, звичайно, дуже спрощена умова, оскільки є ще ціла низка умов, які можуть вплинути як на призначення субсидії, так і на її розмір.

Оформление социальной помощи. Фото: скриншот YouTube-видео.
Оформление социальной помощи. Фото: скриншот YouTube-видео.

Причому слід ще врахувати, що субсидія призначається лише той обсяг споживання, передбачений соціальними нормативами. Умовно кажучи, якщо за соціальними нормами вам належить 3 кубометри води на місяць, а ви споживали 5 кубометрів, то субсидію дадуть лише на вартість 3 кубометрів, а за решту двох доведеться заплатити повну ціну.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Як правило, люди, які отримують допомогу від держави, намагаються вписатися до нормативів. Однак надмірне споживання в жодному разі не є підставою для відмови в субсидії.

Приводами для відмови у субсидії або зменшення її розміру можуть бути:

  • надання недостовірних відомостей про доходи та витрати членів сім'ї у декларації;
  • зміни складу сім'ї;
  • неповні відомості про майно, яким мають члени сім'ї.

У результаті, якщо один із цих чи будь-яких інших факторів з'ясується, то субсидіантові доведеться повернути частину незаконно отриманих грошей. Звичайно, технічно державі досить важко одержати свої гроші назад. Але якщо домогосподарству призначено субсидію на наступний період, то частина переплати вираховуватиметься з суми нової субсидії. У цьому понад 20% нової суми вирахувати немає права.