З 1 червня в Україні підвищили тариф на електроенергію, а це означає, що за світло доведеться платити більше. За підрахунками уряду платіжки збільшаться в середньому на 250-300 гривень, але все залежить від споживання.

Починаючи з цього місяця за один кіловат доведеться платити 2,64 гривні, також скасовано градацію споживання. Коли ті, хто споживав менше, міг платити за меншим тарифом. Наразі тариф не залежить від споживання.

Але українці стурбовані тим, що спочатку тариф планували підвищувати у кілька етапів і червневе підвищення — перший із них.

Тарифы на электроэнергию
Тарифы на электроэнергию

У Міністерстві енергетики заявили, що до кінця 2023 року не планують підвищувати тарифи на електроенергію. Про це розповів Міністр енергетики Герман Галущенко.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

Так, за словами міністра, зараз не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів, проте подальші рішення щодо їх перегляду можуть бути прийняті, залежно від проходження опалювального сезону.

«Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як проходитиме опалювальний сезон, але ми маємо відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження осінньо-зимового періоду і не рухати ціни надалі», — сказав міністр.