Жителі України отримають квитанції для сплати податку на нерухомість уже до 1 липня 2023 року. Так, таку заяву зробили у Державній податковій службі на їхньому порталі.

Як повідомляється, платити податки необхідно за квартири, які мають площу понад 60 квадратних метрів. Також податки стосуються будинків площею від 120 квадратних метрів.

Як йдеться у законі, сума податку залежить від типу об'єкта та його місцезнаходження у відсотках до мінімальної зарплати станом на 1 січня. Проте податок у такому разі не може перевищувати 1,5% за квадратний метр.

Якщо брати до уваги те, що 2023 року нараховуватимуть податки за минулий рік, то ставка збору розраховуватиметься від мінімальної зарплати розміром 6700 гривень. Це говорить про те, що найбільша ставка податку за «квадрат» не може бути більшою за 100.5 гривень.

Налог на недвижимость. Фото: скриншот Youtube
Налог на недвижимость. Фото: скриншот Youtube

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Наприклад, якщо мешканець України живе у Києві у квартирі розміром 65 квадратних метрів, то сума збору розраховуватиметься як множення загальної площі квартири та ставки податку. Таке рішення було ухвалено КМДА, а це свідчить про те, що сума податку за квадратний метр становитиме 1,5% – 90 гривень за «квадрат».

Так, це не особливо порадує мешканців нашої країни, проте сплатити податок доведеться всім, хто має квартири понад 60 «квадратів» та будинки понад 120 квадратних метрів.