Пенсійний фонд повідомляє, що є українці, які можуть вийти на пенсію достроково. Зараз йтиметься про тих людей, які залишилися безробітними.

Цю інформацію розмістили на порталі "novyny.live", посилаючись на дані ПФУ.

Українці, котрі досягли передпенсійного віку, можуть вийти на заслужений відпочинок достроково, якщо їх скоротили на роботі.

Зазначається, що це можливо для тих українців, яким понад 60 років та їх звільнили у зв'язку з ліквідацією/перепрофілюванням компанії чи підприємства, де вони працювали.

Важливо підмітити, якщо людина звільнилася за власним бажанням, то можливості виходу пенсію достроково нічого очікувати. Ще є кілька критеріїв, яким потрібно відповідати: якщо не вистачає до пенсійного віку не більше як півтора року на даті звільнення українця. Українець повинен мати необхідний мінімальний трудовий стаж, за яким виплачується пенсія за віком – 2023 року від 30 років стажу. Також якщо людина, зареєстрована у Держслужбі зайнятості, протягом 30 календарних днів з дня звільнення та протягом семи календарних днів з моменту реєстрації не підшукала іншу роботу.

Популярні статті зараз

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Важливо зауважити, що сюди не потрапляють державні службовці, яких скоротили. Так, звільнені держслужбовці не вийдуть за такого повороту подій на відпочинок достроково.

Крім цього, на дострокову пенсію можуть розраховувати жінки, які мають п'ять і більше дітей. Також ті мами, які мають тяжкохворих діток, теж можуть вийти на пенсію раніше.