Стало відомо, що ВПО (внутрішньопереміщені особи) змушені виплатити податок до 1 серпня 2023 року. Цю заяву зробила член комітету ВРУ з фінансів, податкової та прикордонної політики Ніна Южаніна.

Повідомляється, що ті мешканці України, які виїхали за кордон через війну, змушені зробити декларацію своїх доходів та сплатити податки.

Експерт каже, що цю декларацію за 2022 рік робити потрібно навіть якщо людина працювала за кордоном або просто отримувала фінансову допомогу від країни чи благодійних організацій. Так, це свідчить, що переселенці зобов'язані задекларувати допомогу, яку вони отримали. Також йдеться про виплати від країни та роботу за кордоном.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Уточнюється, що якщо українець отримував зарплату за кордоном або отримував інший дохід, окрім вищезазначеного, він вважається іноземним. Так, це означає те, що він підлягає декларуванню та виплаті податку у розмірі 18%, а також 1.5% військового збору, що разом дає 19.5%.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Крім цього, було наголошено на тому, що цей податок потрібно виплатити до 1 серпня 2023 року. Якщо цього не зробити, людина отримає грошовий штраф у розмірі 340 гривень.

Однак не варто забувати про те, що передбачено адміністративне покарання або штраф розміром від 3 до 8 мінімумів доходу, що не оподатковуються.