На території України вже повернули блокування банківських карток за різноманітні борги. Проте справа стосується навіть пенсіонерів, які мають доги за комуналку. Так, навіть їм заарештовують рахунки.

Про це повідомляється на порталі новин «thepage»

У банках України повідомили, що у нас у країні на час воєнного стану рахунки пенсіонерів були захищені. Однак такі арешти рахунків можливі навіть у випадках помилки у банку.

В одному з банків України розповіли, що робити пенсіонеру, якщо на його рахунок було накладено арешт Державною виконавчою службою чи приватним виконавцем.

У такому разі пенсіонер повинен звертатися до виконавця та сказати, що рахунок створено для того, щоб отримувати на нього пенсійні виплати. Після цієї процедури з рахунку знімуть арешт.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео
Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео

Окрім цього, якщо звичайний рахунок будь-якого українця буде заблоковано, то є можливість знімати арешт на суми у розмірі 13.4 тисяч гривень.

Варто наголосити на тому, що фінансові установи в Україні не можуть знімати арешти з рахунків їхніх клієнтів самостійно. Так, такі рішення можуть ухвалювати виключно судові виконавці.

Зазначається, що блокувати рахунки пенсіонерів у період воєнного стану не повинні. Однак якщо таке і станеться у разі помилки, то потрібно буде звернутися до виконавчого органу та арешт буде знято.