Більшості українців призначать субсидію на сезон, що не опалюється, автоматично, також планують збільшити розмір допомоги через підвищення тарифів.

Влітку сума виплат буде більшою, оскільки влада переглянула тарифи за електроенергію і хоче змінити плату за водопостачання.

Розмір субсидій у літній період

Взимку, коли потрібно витрачати чимало коштів на оплату опалення, середній розмір державної допомоги становить 1500-1800 грн. Але влітку опалення відсутнє, що значно впливає на суму виплат. У середньому сім'ям налічують 350–400 грн.

Але передбачаються зміни у розмірі цільової підтримки. Перша заступниця міністерки соціальної політики Дарія Марчак під час загальнонаціонального телемарафону зазначила, що субсидії збільшать з огляду на підвищення тарифів на електроенергію.

Субсидии. Фото: скриншот YouTube-видео.
Субсидии. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

"Програма субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги працює таким чином, що громадянам, які вже отримують субсидії, фактично нічого не потрібно буде робити, тому що субсидії для них підвищаться автоматично", - наголосила Марчак.

З 1 червня вартість електроенергії для побутових споживачів становить 2,64 грн за кВт/год. Також у середині місяця хочуть переглянути тарифи на водопостачання та водовідведення, втім, ціни встановлюватимуть обласні водоканали.

Що змінилося в отриманні та призначенні субсидій

Українці, які щонайменше місяць перебували у полоні та можуть підтвердити це відповідними документами, можуть розраховувати на призначення субсидії.

Якщо зареєстроване чи фактичне місце проживання не сходиться з адресою домогосподарства, то при призначенні субсидії не впливатимуть доходи осіб, які перебувають у полоні або вважаються зниклими безвісти.

Житлову субсидію можуть призначити лише за однією адресою - фактичною, задекларованою або зареєстрованою місцем проживання людини.

Для осіб, які залишилися без газу через збройну агресію Росії і змушені використовувати побутові електроприлади для обігріву будинку, застосовують соціальні нормативи на послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення.

Збільшився термін виправлення помилок у декларації – тепер його можна продовжити на час хвороби.

Протягом 30 календарних днів потрібно повідомити людину зі складу домогосподарства, яка перебувала за кордоном сукупно понад 60 днів (мова про період, за який враховують доходи).

Зауважимо, що у разі змін у сімейному стані чи інших питаннях, що впливають на призначення субсидії, необхідно протягом 30 днів поінформувати Пенсійний фонд України.