Як відомо, на території України було запроваджено нові тарифи на світло. Однак ексміністр енергетики Олексій Оржель заявив, що ці нові ціни далеко не такі, якими вони мають бути. Тобто, за його словами, ці нові тарифи не є об'єктивними.

Цю інформацію надали на порталі "glavcom", посилаючись на слова чиновника.

«Тариф 2.64 грн за кіловат/година для населення не відображає реальної ціни. 3.30 – це лише виробництво електрики. Додаємо сюди тариф на розподіл і виходить понад 5 грн», – каже Олексій Оржель.

Щодо тарифів на газ в Україні, то він заявив, що поки що нічого сказати з цього приводу.

комуналка, платежі
комуналка, платежі

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Раніше в Україні тариф на світло був 1,44 грн/кВт-година у тому випадку, якщо українські сім'ї споживали до 250 кВт-год. Якщо було використано світла більше, то тариф був 1,68 грн/кВт-година. Проте з 1 червня 2023 року тарифи на електрику змінилися – 2,64 грн/кВт-година.

Зазначається, що за світло за новими тарифами українці платитимуть уже з липня.

Важливо відзначити, що нещодавно шеф Yasno заявив, що українці не особливо відчують на своїх кишенях нові підвищені тарифи на електрику. Також він зауважив, що навіть сам постачальник не отримає жодного прибутку від нових тарифів для населення.

Світло: скрін з відео
Світло: скрін з відео

Якщо зробити висновки, варто задуматися над тим, що ціни на світло можуть дорожчати і в майбутньому, але не різко. Як казав Олексій Оржель, ціна виробництва світла – 3.30 грн, а якщо «додати сюди тариф на розподіл і виходить понад 5 грн».