Ціни на полуницю, а особливо на черешню в Україні важко назвати доступними. Втім, аграрні експерти прогнозують, що вартість літніх ягід незабаром стане адекватнішою.

Аналітик УКАБ Максим Гопка зазначає, що ситуація з полуницею покращується і з настанням теплішої погоди ринок наповнюватиметься ягодою вітчизняного виробника. Він зазначив, що ціни на полуницю вже стають доступнішими і знижуються щотижня.

Полуниця: скрін з мережі
Полуниця: скрін з мережі

З черешнею, за його словами, ситуація складніша, адже пропозиція на ринку поки що незначна і ціни утримуються на високому рівні. Активне постачання черешні слід очікувати з середини червня, але врожай може бути меншим, ніж торік через заморозки на початку травня.

Ціни на черешню
Ціни на черешню

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

Водночас голова проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Олександр Хорев зазначає, що ціни на полуницю знижуватимуться, але навряд чи вони опустяться нижче за 50 гривень за кілограм. Він додав, що на ринку поки що зустрічається в основному імпортна черешня з Узбекистану, Туреччини та Іспанії — ціни від 220, 300 та 450 гривень відповідно.

Водночас зустрічаються цінники й у 800 гривень, але це черешня їхніх минулих партій, на які продавці продовжують утримувати ціни.

За прогнозом експерта, найближчим часом ціни на кісточкові стрімко знижуватимуться.