На превеликий жаль, у нашій країні 50% українців не зможуть вийти на пенсію у 60 років уже через 4 роки. Це пов'язано з тим, що в Україні щороку зростає потрібний трудовий стаж для виходу на пенсію. У 2028 році мінімальний страж дорівнюватиме 35 рокам.

Про це повідомляється на порталі «obozrevatel»

Щоб зараз вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати 30 років трудового стажу. Для виходу на заслужений відпочинок у 63 роки потрібно від 20 до 30 років стажу, у 65 років – від 15 до 20 років.

Зважаючи на все, нові норми – вимоги українцям виходить на офіційну роботу якомога раніше, щоб виходити на пенсію, бо щороку вимоги для стажу зростають. Однак через те, що спочатку були проблеми з роботою через коронавірус, а зараз через війну, маса українців не зможе вийти на пенсію у віці 60 років. Це пов'язано з тим, що багато хто не зміг офіційно працювати в ці періоди. Повідомляється, що це стосуватиметься кожного другого українця.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости

Є відомості про те, що на даний момент жителі України в середньому виходять на заслужений відпочинок за трудового стажу у 32 роки. Це натякає на те, що через 2 роки більшість українців пенсійного віку просто не зможуть виконати норми для виходу на пенсію в 60 років. Зазначається, що найважливішим виявиться 2028 рік.

Крім того, повідомляється, що є можливість перевірити свій трудовий стаж у режимі онлайн. Для цього потрібно зайти на сайт ПФУ та підрахувати, скільки у вас буде стажу до 60-річчя.

Якщо трудового стажу не вистачає для виходу на пенсію у 60 років, його можна докупити.