Як відомо, ті українці, які не мають змоги самостійно покривати вартість комунальних послуг, одержують субсидії від держави. Однак трапляються такі випадки, коли субсидіанта можуть змусити повертати виділені йому кошти.

Ці відомості надали на сайті «znaj.ua», посилаючись на заяву ПФУ.

Українцям нагадали, що вони завжди відповідають за достовірність своїх даних про доходи та майно, які впливають на надання допомоги та її розмір. Якщо вказати недостовірну інформацію, то субсидіанта змусять повернути виділену йому допомогу. Ще допомоги можуть позбавити у тому випадку, якщо людина протягом місяця не повідомила про зміни, що впливають на розмір субсидії та на право її призначення.

Субсидия в Украине
Субсидия в Украине

Крім цього, у Пенсійному фонді України нагадали про те, що під час призначення допомоги на наступний період відповідний орган може утримувати суму зайво виплаченої житлової субсидії під час виплати щомісячної допомоги. Так, згідно із законом, у такому разі можуть урізати субсидії на комуналку на 20%.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Також потрібно трохи напружитись і тим субсидіантам, які мають борги за комуналку. Це дуже важливо, оскільки за наступного перерахунку чи призначення допомоги їх можуть позбавити державної допомоги.

Читайте також:

16 тисяч гривень фінансової допомоги: в Україні відновили прийом заявок на потужну грошову виплату

"Надбавка 4 200 гривень на місяць": частина українських пенсіонерів отримуватиме великі доплати до пенсії