Українцям повідомили, що на території нашої країни знову відкрили реєстрацію заявок на грошову допомогу від Червоного Хреста. Цю інформацію підтвердили у Мінветерані, а це говорить про те, що деякі українці отримають виплати у розмірі 16 тисяч гривень.

Цю інформацію розмістили на порталі «today»

У Мінветерані заявили, що на ці виплати можуть розраховувати ветерани з інвалідністю І та ІІ груп. Також відомо, що на цьому етапі виплати отримають 2100 ветеранів.

Повнолітні українці, які мають статус інвалідності І та ІІ груп через війну в Україні, мають право отримати 16 тисяч гривень від Червоного Хреста. Проте дані людей із цих категорій мають бути внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Щодо самих виплат, то вони надходитимуть на карти людей по 4 тисячі гривень протягом 4 місяців.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Деньги.  Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Для того, щоб отримати цю виплату, люди з цієї категорії повинні мати електронний підпис. Щоб це зробити, потрібно перейти на портал і вибрати «Надання підтримки особам з інвалідністю в результаті війни». Потім потрібно пройти електронну ідентифікацію за допомогою електронного підпису. Після процедури дуже важливо перевірити всі свої дані, вказати номер телефону, адресу електронної пошти та міжнародний номер банківського рахунку IBAN. Потім залишається лише погодитися з обробкою та передачею особистих даних.

Повідомляється, що Червоний Хрест ще у лютому отримав понад 10 тисяч заяв. Вже у березні організація отримала 15 тисяч заявок.

Важливо розуміти, що ті ветерани, які вже отримали цю допомогу, можуть за нею повторно не звертатися.

Выплаты. Фото: Акценты
Выплаты. Фото: Акценты

Також ті українці, які зіткнулися з проблемами реєстрації заявки у попередні рази, мають ретельно перевірити свої внесені дані та подати заявку на виплату знову.

У Мінветеранів все перевіряється, щоб дізнатися, чи має особа статус ветерана війни. Якщо все гаразд, все автоматично передається Червоному Хресту для нарахування фіндопомоги.