Повідомляється, що на території України було ухвалено закон №8032 народними депутатами. У ньому йдеться про політв'язнів комуністичного режиму СРСР. Люди із цієї категорії отримуватимуть спеціальні пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Цю інформацію повідомили на сайті новин «liga.net», посилаючись на заяву народного депутата Володимира В'ятровича з «Європейської солідарності».

Важливо повідомити, що Володимир В'ятрович є ініціатором цього закону. У цьому законопроекті йдеться про пенсії для тих українців, які виборювали незалежність нашої держави і були позбавлені волі за свої переконання.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

"Ці люди, без яких ми не мали б сьогодні вільної України, і яких, на жаль, вже дуже мало залишилося серед нас, отримають надбавку до пенсії у розмірі 4 200 гривень на місяць із наступною індексацією", - каже народний депутат.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Також чиновник заявив про те, що радянські нагороди та звання були прибрані і про них більше не згадується у законі «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною». Це також стосується перебування на високих держпосадах, які більше не будуть підставою для отримання пенсій за особливими заслугами.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.

Також варто розуміти, що у зв'язку з воєнним станом в Україні склалася дуже тяжка ситуація. Проте влада продовжує виплачувати пенсійні виплати українцям. На превеликий жаль, приблизно 30% усіх пенсіонерів України одержують до 3 тисяч гривень.