У НБУ повідомили, що на території України є така купюра, яку найчастіше підробляють шахраї. У зв'язку з тим, що купюри маленького номіналу підробляти не вигідно, фальшивомонетники надають перевагу банкнотам більшого номіналу.

Про це повідомляється на порталі новин «obozrevatel»

Як повідомляється, купюри номіналом у 50 гривень підробляти не вигідно, оскільки це навіть не окупиться. Проте купюри й у 1000 гривень підробляють теж досить рідко.

Найчастіше підробками є купюри номіналом 500 гривень. У 92% випадків фальсифікують банкноти старого зразка, оскільки вони мають слабший захист.

Гривны, фото: скриншот You Tube
Гривны, фото: скриншот You Tube
Гривны, фото: скриншот You Tube

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

Володимир Манукян: як кримінальний авторитет часів Януковича побудував бізнес на спекуляції та вимаганні

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Є інформація про те, що ще минулого року при вилученні купюр стало зрозуміло, що гривні підробляють утричі менше. Нацбанк запевняє, що фальшивих купюр в Україні значно поменшало. Однак очевидно припускати, що у воєнний час українці набагато рідше звертаються до поліції і сам НБУ щодо фальшивок. Також не слід забувати, що зараз більшість людей користуються безготівковим розрахунком.

"У банки фальшивки дуже рідко подають. За останні три роки мені траплялися тричі фальшиві долари. З гривнями ситуація ще краща. Підробки в магазинах, закладах харчування, транспорті збувають. Сучасні термінали фальшивки не приймуть, це однозначно. Можливо, є якісь старі термінали , але точно не нашого банку, і я про таких не чула", – каже директор одного із державних банків України.

Гривна. Фото: скриншот YouTube
Гривна. Фото: скриншот YouTube

Крім цього, фахівець повідомляє, що якщо банк сумнівається як банкнота, то її відправляють до Нацбанку на безкоштовну експертизу. Однак якщо купюра виявилася фальшивою, то ніхто нічого не компенсуватиме.

Важливо, що фальшиві купюри мають дуже погану якість, їх можна виявити навіть на дотик.

Однак, якщо гривні підробляють, то найчастіше вибирається старий зразок купюри номіналом у 500 гривень.