У мережі повідомили, що є такі випадки, коли українські пенсіонери можуть залишитися без соціальних виплат. У зв'язку з цим до них звернулися із проханням так званого контролю процесу.

Цю інформацію розмістили на порталі "focus", посилаючись на дані ПФУ.

Незважаючи на те, що в Україні повномасштабна війна, яку розв'язала Росія, українські пенсіонери одержують свої пенсії вчасно. Однак, є такі випадки, коли пенсіонери можуть не отримати свої кошти.

Зараз йтиметься про такі випадки, коли банки України не перераховуватимуть пенсії на картки пенсіонерів. Це відбувається у тому випадку, коли банківська карта українця пенсійного віку стає недійсною, тобто минув її термін дії. У зв'язку з цим пенсіонерів просять контролювати цей процес та звертатися до фінансових установ за інформацією.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

"Якщо термін дії пенсійної картки спливає, її потрібно перевидати в банку. В умовах війни у ​​багатьох людей такої можливості немає. Деякі поїхали за кордон, інші проживають у районах, де йдуть бойові дії", - кажуть у ПФУ.

Крім цього, повідомляється, що деякі банки України продовжили терміни дії карток їх клієнтів до закінчення війни з РФ. Але пенсіонерам краще дізнатися про це особисто.

"Зазвичай банківські установи заздалегідь повідомляють клієнтів про закінчення терміну дії картки, надсилаючи SMS-повідомлення або через інтернет-банкінг", - продовжили експерти.

Якщо вийшло так, що термін дії картки минув, то потрібно її перевипустити, інакше банки не надсилатимуть кошти на рахунки пенсіонерів.