Мешканці України, які перебувають на обліку Центру зайнятості, мають право отримати потужну фінансову допомогу від держави у розмірі 27 тисяч гривень.

Про це інформує портал «hvylya», посилаючись на цей Державний ЦЗ.

Українцям із цієї категорії можна буде витратити отримані гроші на оплату навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах України.

У ЦЗ заявили, що це дасть змогу українцям конкурувати на ринку праці України. Також українці зможуть самі обрати одну із 70 запропонованих професій.

Щодо самої фінансової допомоги, то вона надається у вигляді ваучера розміром 26800 гривень.

Популярні статті зараз

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Для того, щоб безробітному українцю здобути цей ваучер необхідно: мати професійно-технічну або вищу освіту, бути зареєстрованим у службі зайнятості як безробітний. Також людина не повинна проходити перепідготовку за направленням служби зайнятості.

Крім цього, потрібно подати заяву на отримання до ЦЗ із такими документами: паспорт, ІПН, трудова книга, документи про здобуту освіту.

Після виконаної процедури залишиться вибрати форму навчання та місто. Вже протягом 5 днів можна буде забрати ваучер у ЦЗ. Після цього за 3 місяці буде укладено спеціальний договір із навчальною установою. Також є список професій, які можна переглянути на сайті.