Як відомо, розмір пенсійної виплати безпосередньо залежить від трудового стажу та розміру заробітної плати. Проте бувають такі періоди, коли робиться перерахунок пенсій чи їх індексація. Така процедура може бути масовою чи індивідуальною.

Про це повідомляється на сайті новин «24tv»

Голова правління ПФУ Євген Капінус повідомляє, що індивідуальний перерахунок пенсій робиться після подання заяви до ПФУ. У цьому випадку потрібно надати «документ, що впливає на розмір пенсії», наприклад, трудовий стаж.

Також є ще одна процедура, яка робиться у тому випадку, якщо у конкретного пенсіонера, наприклад, перебування на утриманні перебувають непрацездатна особа.

Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео
\n

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Все новости

Якщо говорити про масовий перерахунок пенсій, то все залежить від змін у законі. Наприклад, збільшенням прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, проведенням індексації пенсій, встановлення вікових надбавок.

Євген Капінус підкреслив, що при масовому перерахунку враховується чимало чинників, які вплинуть на розмір доплат: закон, за яким було призначено пенсію, рік призначення пенсії, трудовий стаж, розмір зарплати, факт роботи та належність пенсіонера до певної вікової категорії.

Выплаты пенсионерам. Фото: Видео Youtube
Выплаты пенсионерам. Фото: Видео Youtube

Окрім цього, повідомляється, що з червня 2023 року деякі українські пенсіонери отримають 1000 гривень згори до пенсії. Однак тут є дві умови: розмір пенсій має бути 5842 гривні, а трудовий стаж має становити 35 років.