Українців попередили, що на території нашої держави рекордно подорожчає ще один популярний продукт. Так, на превеликий жаль, спостерігається сильне зростання цін через вторгнення Росії до України. Однак і в інших країнах спостерігаються непрості ситуації. Зараз йтиметься про часник, який може досягти рекордних цін вже найближчим часом.

Цю інформацію розмістили на порталі «agronews», посилаючись на слова міжнародного фахівця.

Повідомляється, що на даний момент фермери з Китаю розпочали збирання врожаю. У 2023 році новий урожай часнику принесе китайським фермерам величезний прибуток, оскільки за кілограм часнику проситимуть 6 юанів за кілограм, тоді як торік ціна становила 2,4 юаня за кіло.

«Урожай не обійшовся без проблем. Відсоток часнику розміром 65 мм особливо низький, на рівні 5%, тоді як відсоток часнику розміром 60 мм знизився на 10% порівняно з минулим сезоном. Навпаки, часник розміром 55 мм становить 65% урожаю, а решта — 20%», — каже Абрам Конг із Jining Arrow International Trade.

Чеснок. Фото: скриншот YouTube-видео.
Чеснок. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Також експерт зазначив, що цього року якість часнику буде гіршою, ніж минулого. На часнику можна буде спостерігати менше шкірки, що вплине на фасування продукту в Європі. Це натякає на те, що навіть упаковка для часнику стоятиме дорожче.

До того ж Абрам Конг каже, що китайські фермери цього року встигають збирати врожай. Потім часник буде сушитися, і вирушатиме на різання та продаж.

«Ми очікуємо, що новий урожай з'явиться на ринку за найвищими цінами, але потім рухатиметься повільно через високі закупівельні витрати у фермерів», — попереджає фахівець.