Повідомляється, що звернення щодо призначення пенсії за необхідним віком відіграє велику роль, оскільки від цього залежить сума виплати. Це говорить про те, що українцям, які досягли необхідного пенсійного віку, важливо звертати увагу на рік подання заявки.

Про це повідомляє портал «Фокус».

У ПФУ повідомили, що українець може отримувати пенсії вже наступного дня, як він досягне необхідного віку. Однак людині потрібно подати звернення на пенсійні виплати не пізніше ніж у 3 місяці.

Важливо зазначити, що той день, коли органи отримають заяву і вважатиметься днем ​​звернення на пенсії. Якщо заява була надіслана онлайн через сайт ПФУ, то днем ​​звернення вважатиметься дата реєстрації на порталі держорганів. Потрібно розуміти, що при цьому необхідно надавати відповідні документи.

Пенсия
Пенсия

Популярні статті зараз

"Кеш - це король: Микола Томенко поставив питання, коли ліквідують "маршрутну мафію" у Києві

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Українці мають право надсилати звернення на отримання соцвиплат не раніше ніж за місяць до необхідного пенсійного віку. Проте людям, які народилися на початку року, рекомендується не поспішати з поданням заяви на оформлення пенсій. Це робиться для того, щоб отримувати більші виплати. Наразі йдеться про підрахунки середньої зарплати за останні 3 роки, оскільки від цього залежатиме сума пенсії. Наприклад, якщо людина народилася на початку 2023 року та подасть заяву на пенсію у грудні, то для розміру її пенсії враховуватимуться зарплати за період з 2019 по 2021 роки. Якщо заяву подати пізніше, тобто 2023 року, то враховуватиметься заробітна плата за період з 2020 до 2022 року.